Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020

Στείλτε μας τα σχόλια ή τις καταγγελίες σας στο info@policepress.gr

Πώς κοιτάτε τη μάνα του Φύσσα στα μάτια κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής, Παππάς, Παναγιώταρος και Ματθαιόπουλος καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο μαύρος φασισμός, μετά την εκδίωξή του από τη Βουλή με την ψήφο του Ελληνικού Λαού το 2019, το 2020 καταδικάστηκε και στο δικαστήριο.

Ή μήπως όχι;

Το δικαστήριο καταδίκασε τις πράξεις των στελεχών και των μελών της Χρυσής Αυγής, δεν καταδίκασε την ιδεολογία τους, και αυτό γιατί δεν είχε την αρμοδιότητα να το πράξει. Στο ελληνικό νομικό σύστημα κανείς δεν διώκεται για αυτά που πιστεύει, παρά για αυτά που πράττει.

Στην περίπτωση όμως της Χρυσής Αυγής, θα υπήρχε ίσως η δυνατότητα να καταδικαστεί και η ιδεολογία της, έστω έμμεσα. Και αυτό θα ήταν δυνατό να συμβεί εφόσον το δικαστήριο στις ποινές που θα επιδικάσει, είχε και το δικαίωμα να ορίσει και τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Μόνο που, με τον Ποινικό Κώδικα που άρον άρον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν φύγει από την εξουσία, αυτό δεν είναι πλέον δυνατό.

Οι «ιστρούχτορες» του εθνικοσοσιαλισμού θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους στις επόμενες εκλογές. Και αυτό θα έχει σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιπαρέρχομαι το επιχείρημα, βάσιμο κατά τη γνώμη μου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλήρωσε «γραμμάτια» προς τη Χρυσή Αυγή με τον νέο Ποινικό Κώδικα. Άλλωστε, αν δεν ήταν οι χρυσαυγίτες, η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα είχε πέσει και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είχε γίνει Πρωθυπουργός.

Δεν ξεχνάμε επιπλέον τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, που ήταν θα ήταν χρήσιμες (Νίκος Βούτσης: «Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι») όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο με 200 βουλευτές, έτσι ώστε οι εκλογές που έγιναν το 2019 θα είχαν γίνει με την απλή αναλογική. Και αν αυτό είχε συμβεί, οι περισσότεροι από αυτούς που σήμερα καταδικάστηκαν, θα ήταν Βουλευτές.

Με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ και αυτό.

Δεν ξεχνάμε επίσης τις κοινοβουλευτικές συμμαχίες εντός της Βουλής, με την αποχώρηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όποτε έπρεπε να πέσει το όριο της πλειοψηφίας κάτω από τον αριθμό 151, για να περάσει ένα νομοσχέδιο που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ…

Δεν ξεχνάμε τέλος, την «πάνω» και την «κάτω» πλατεία, όπου γίνονταν οι ζυμώσεις του
προλεταριακού διεθνισμού με τον εθνικοσοσιαλισμό…

Μήπως αυτό το τελευταίο είναι ο πραγματικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον ποινικό κώδικα ώστε να πέσουν «στα μαλακά» οι χρυσαυγίτες; Μήπως γι’αυτό, δυόμιση χρόνια δεν βρισκόταν κατάλληλη αίθουσα για να ολοκληρωθεί η δίκη;

Μήπως τελικά η σχέση μεταξύ προλεταριακού διεθνισμού και εθνικοσοσιαλισμού είναι ιδεολογική και όχι απλά μικροπολιτική; Μήπως τελικά, η γέννηση του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ, του έχει μεταφέρει περισσότερα «κληρονομικά νοσήματα» από ότι πιστεύαμε έως σήμερα;

Παραθέτω «λέξη – λέξη»:

«Το ΚΚΕ είναι το Κόμμα της εργατικής τάξης, η συνειδητή οργανωμένη ιδεολογική, πολιτική πρωτοπορία της, η ανώτατη μορφή οργάνωσής της. Είναι επαναστατική οργάνωση εθελοντών ομοϊδεατών και αγωνίζεται για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας»

«Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, η δικτατορία του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.»

«Στην οργάνωση, λειτουργία και δράση του για την υλοποίηση των υψηλών αυτών σκοπών, το ΚΚΕ καθοδηγείται από την κοσμοθεωρία του μαρξισμού – λενινισμού και τον προλεταριακό διεθνισμό. Εμπνέεται από την πρώτη ιστορική απόπειρα εργατικής εξουσίας, την Παρισινή Κομμούνα (1871), πολύ περισσότερο από την πρώτη νικηφόρα Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία τον Οκτώβρη του 1917.»

«Το ΚΚΕ καθοδηγείται από τα διδάγματα των ταξικών αγώνων στην Ελλάδα, τους ηρωικούς αγώνες των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ την περίοδο της κατοχής και του Δεκέμβρη 1944 και ιδιαίτερα τον κορυφαίο αγώνα του ΔΣΕ 1946 – 1949.»

Όλα τα ανωτέρω είναι από το καταστατικό του ΚΚΕ….

Πάμε παρακάτω…

«Οι καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ ανιχνεύονται στο εργατικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα του τέλους του 19ου αιώνα, με το άνοιγμα των οριζόντων των υποτελών τάξεων, στη βάση της μαρξικής σκέψης και των αρχών του 20ού από την Εθνική Αντίσταση, το ΕΑΜ και την ΕΔΑ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεριμνά συστηματικά για τη θεωρητική κατανόηση του κοινωνικού και ιστορικού γίγνεσθαι και για τη θεωρητική μόρφωση των μελών του, αξιοποιώντας τα εργαλεία ανάλυσης της εξελισσόμενης μαρξικής θεωρίας.»

Οι τελευταίες δύο παράγραφοι είναι από το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ….

Κρατήστε μερικές λέξεις στη μνήμη: «κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας», «μαρξισμός», «λενινισμός». Θα σας χρειαστούν στη συνέχεια…

«Κανείς όµως από τους οπορτουνιστές που χωρίς ντροπή διαστρέφουν τον Μαρξ, δεν μπορεί να καταλάβει τι εννοεί ο Ένγκελς µε τον µαρασµό της δηµοκρατίας. Εκ πρώτης όψεως αυτό φαίνεται πολύ παράξενο. Θα είναι όµως ακατάληπτο µόνο για έναν που δεν έχει αντιληφθεί το γεγονός ότι η δηµοκρατία είναι επίσης Κράτος και ότι κατά συνέπεια η δηµοκρατία θα εξαφανισθεί επίσης όταν εξαφανισθεί το Κράτος.»

«Η διδασκαλία του Μαρξ και του Ένγκελς για το αναπόφευκτο της βίαιης επανάστασης, αναφέρεται στο καπιταλιστικό κράτος. Το καπιταλιστικό Κράτος δεν µπορεί να αντικατασταθεί από ένα προλεταριακό κράτος (την δικτατορία τον προλεταριάτου) διά του «µαρασµού» σύµφωνα µε τον γενικό κανόνα, αυτό µπορεί να γίνει µόνο µε την βίαιη επανάσταση.»

«Η αντικατάσταση του καπιταλιστικού κράτους από το προλεταριακό είναι αδύνατη χωρίς µια βίαιη επανάσταση, ενώ η κατάλυση του προλεταριακού Κράτους, δηλαδή κάθε κράτους γενικά, µπορεί να γίνει µόνο µε τον «µαρασµό».

Και οι τρεις προηγούμενες παράγραφοι, προέρχονται από το εμβληματικό βιβλίο του Λένιν «Κράτος και Επανάσταση»

«∆ιαγράφοντας έτσι τις γενικότερες φάσεις της προλεταριακής εξέλιξης παρακολουθήσαµε τον εµφύλιο πόλεµο, περισσότερο ή λιγότερο κρυφό, µέσα στην τωρινή κοινωνία έως το σηµείο που ξεσπάει σε µια φανερή επανάσταση και που µε τη βίαιη συντριβή της αστικής τάξης, το προλεταριάτο θα θεµελιώσει την κυριαρχία του.» – Κομμουνιστικό Μανιφέστο – Καρλ Μάρξ

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έχουν την ίδια ιδεολογική μήτρα: τον μαρξισμό. Το ΚΚΕ εισάγει και τον λενινισμό. Αμφότεροι, μαρξισμός και λενινισμός, έχουν ως θεμέλιο της πολιτικής τους δομής, τη βίαιη κατάκτηση της εξουσίας.

(Όποιος αναγνώστης έφτασε έως εδώ, μπράβο του. Τώρα μπαίνουμε στην ουσία.)

Η Χρυσή Αυγή έχει ως ιδεολογική μήτρα των εθνικοσοσιαλισμό.

«Ο σοσιαλισμός είναι η επιστήμη που έχει ως κύριο μέλημά της το κοινό καλό. Ο σοσιαλισμός δεν είναι ίδιος με τον κομμουνισμό. Ο μαρξισμός δεν είναι σοσιαλισμός. Οι μαρξιστές οικειοποιήθηκαν τον όρο διαστρεβλώνοντας τη σημασία του. Εγώ θα δώσω τον σοσιαλισμό πίσω στους σοσιαλιστές. Ο σοσιαλισμός είναι ένας παλαιός, άριος και γερμανικός θεσμός. Οι πρόγονοί μας ζούσαν σε ορισμένα εδάφη και καλλιεργούσαν την ιδέα του κοινού καλού. Ο μαρξισμός δεν μπορεί να θεωρείται σοσιαλισμός. Αντίθετα με τον μαρξισμό, ο σοσιαλισμός δεν απορρίπτει την ιδιωτική περιουσία. Αντίθετα με τον μαρξισμό, δεν καταργεί την προσωπικότητα του ατόμου. Αντίθετα με τον μαρξισμό, ο σοσιαλισμός είναι πατριωτικός. Δεν είμαστε διεθνιστές· ο δικός μας σοσιαλισμός είναι εθνικός.

Απαιτούμε από το κράτος να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των παραγωγικών τάξεων με γνώμονα τη φυλετική αλληλεγγύη. Για μας κράτος και φυλή είναι το ίδιο πράγμα» – Αδόλφος Χίτλερ, συνέντευξη στο περιοδικό Liberty το 1932 «Κράτος και φυλή είναι το ίδιο πράγμα» έλεγε ο Χίτλερ. «Κράτος και τάξεις είναι το ίδιο πράγμα» έλεγε ο Μαρξ.

Αμφότερες οι ιδεολογίες διεκδικούν την κυριότητα του σοσιαλισμού. Από την πλευρά του διεθνισμού οι μαρξιστές, από την πλευρά του εθνικισμού οι ναζιστές. Είναι σαν τα ξαδέρφια που μαλώνουν επάνω από το πτώμα του θείου με τα πολλά λεφτά…

Ίσως αυτή η ιδεολογική συγγένεια, έστω και εξ αγχιστείας, να είναι ο συνδετικός κρίκος της άτυπης αλλά εμφανούς πολιτικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής.

Ίσως αυτή η ιδεολογική συγγένεια να είναι ο λόγος που ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή μισούν με τέτοιο πάθος τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ίσως αυτή η ιδεολογική συγγένεια να είναι ο λόγος του συγχρωτισμού στην «άνω και κάτω πλατεία».

Όποιο από τα παραπάνω κι αν ισχύει, το γεγονός πως οι χρυσαυγίτες θα συνεχίσουν να έχουν πολιτικά δικαιώματα, οφείλεται σε νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ. Και έχει λογική: Δεν «βάζεις δύσκολα» στον ιδεολογικό σου «συγγενή» που τόσο σε βοήθησε να μείνεις 4,5 χρόνια στην διακυβέρνηση της χώρας…

Και όλα τα «καλόπαιδα» της αριστεράς που αποκαλούσαν την Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και τώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη «χούντα», πρέπει να είναι ευγνώμονες που στην Ελλάδα, στη δημοκρατική Ελλάδα όπου η Νέα Δημοκρατία έφερε τη μεταπολίτευση, δεν διώκονται οι ιδέες, όπως π.χ. στη Γερμανία, όπου αν δηλώσεις εθνικοσοσιαλιστής πηγαίνεις φυλακή.

Γιατί αν διώκονταν ποινικά όλες οι αντιδημοκρατικές ιδέες και οι αντικοινοβουλευτικές ιδεολογίες, ξέρω τουλάχιστον δύο ακόμα κόμματα, πέρα φυσικά από τη Χρυσή Αυγή, που δεν θα είχαν θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο…

Μετά από τέτοιο ιδεολογικό, πολιτικό και κοινοβουλευτικό συγχρωτισμό με τη Χρυσή Αυγή, πως έχετε το θάρρος κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να κοιτάτε τη μάνα του Φύσσα στα μάτια;

Ηλίας Ψυχογιός

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και Τεχνολογίες Διαδικτύου στη Σκωτία. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες του τουρισμού, της πληροφορικής και των χρηματοοικομικών υπηρεσιών σε Ελλάδα και Λουξεμβούργο

lawandorder.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

tipobet bets10