Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2020

Στείλτε μας τα σχόλια ή τις καταγγελίες σας στο info@policepress.gr

Επικαιρότητα

Μια ανάσα από τις ακτές της Μυκόνου (Βίντεο)

Λίγα μίλια έξω από την Μύκονο εντοπίστηκαν τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη.

Τα τρία τουρκικάαλιευτικά σκάφη ψάρευαν ανοικτά της Βορείου Αφρικής και στη συνέχεια με μεταλικούς ιχθυοκλωβούς μετέφεραν τον τόνο προς την Τουρκία μέσω διεθνών χωρικών υδάτων.

Κατά την επιστροφή τους στην Τουρκία «έπεσαν» σε καιρό και έτσι αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πλεύση τους και να ακινητοποιηθούν στο σημείο, μέχρι να καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες, για να μην υπάρξει κίνδυνος να ανοίξουν οι κλωβοί με τους τόνους.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι δεν τίθεται θέμα αλίευσης από τα συγκεκριμένα σκάφη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η τακτική αυτή είναι συνήθης, ενώ το Λιμενικό Σώμα ήταν ενήμερο για την ακινητοποιήση των αλιευτικών σκαφών.

Το λιμενικό με ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα πλοία που είναι αγκυροβολημένα έξω από τη Μύκονο δεν είναι τουρκικά αλιευτικά αλλά μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη Μεσόγειο με προορισμό τη Τουρκία και η παραμονή τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα έχει να κάνει με τον καιρό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

tipobet bets10