Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2018

State Department: Ανησυχούμε για την άδεια στον Κουφοντίνα

Την ώρα που ο Δημήτρης Κουφοντίνας απολάμβανε κάποιες λίγες ώρες οικογενειακής θαλπωρής στο σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής, η εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert, εξέφραζε την ανησυχία της για 48ωρη άδεια στον «Λουκά» της 17Ν.

«Κάτι που συνέβη στην Ελλάδα σήμερα, μας ανησύχησε τρομερά. Η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη από την οργάνωση 17 Νοέμβρη. Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο οποίος αφέθηκε για διήμερη άδεια από τις ελληνικές φυλακές. Έχει καταδικαστεί για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων αυτής του Ουίλιαμ Νορντίν, ακολούθου Αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας, αλλά και αυτής του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ.

Η πρεσβεία μας στην Αθήνα εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες της για αυτή την απόφαση στην κυβέρνηση της Ελλάδας. Στο παρελθόν, όταν κάποιοι άνθρωποι της 17 Νοέμβρη που είχαν καταδικαστεί για δολοφονίες είχαν αφεθεί ελεύθεροι, εξαφανίστηκαν. Άρα προφανώς έχουμε κάποιες ανησυχίες για αυτό», τόνισε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του State Department.