Τετάρτη, 3 Ιούνιος 2020

Τόσκας για ΠΟΑΣΥ: «Να ξεκαβαλίσουν το καλάμι…»

Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα στον αν. υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Τόσκα και το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ, ενόψει της αυριανής συγκέντρωσης 29 Ιουνίου των συνδικαλιστών στην πλατεία Εξαρχείων.

Ο αν. Υπουργός σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε χαρακτηριστικά: «Όποιος ζει σε αυτή τη χώρα μπορεί να καταλάβει με τη στοιχειώδη λογική και σκέψη τι μπορεί να σημαίνει αυτό το κάλεσμα». Ο κ. Τόσκας σημειώνει ακόμα ότι «και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές το καταλαβαίνουν. Δηλώνει επίσης ο κ. Γερακαράκος ότι το κάνουν για να βρεθεί μια λύση, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση. Άρα γιατί το κάνουν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αν αυτός που κάνει αυτά τα πράγματα δεν είναι επιπόλαιος και αφελής, τότε είναι επικίνδυνος».

Σχετικά με τον ρόλο της ΠΟΑΣΥ ο αν. υπουργός επισημαίνει: «Η ΠΟΑΣΥ, εάν διαβάσετε τις ανακοινώσεις της, ανακηρύσσει τον εαυτό της ως τον “θεματοφύλακα αρχών και αξιών της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας”. Εάν καθένας αυτοανακηρύσσεται σε θεσμικό θεματοφύλακα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας, τότε να θυμίσω ότι αυτές οι πρακτικές ξεφεύγουν από τα όρια συνδικαλιστικών οργάνων και γνωρίζετε ποιοι και πότε τις επικαλούνται. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες και κάτι τέτοιο παραπέμπει σε άλλες εποχές τύπου «εσείς είστε το κράτος», κ.λπ. Ο αστυνομικός είναι εργαλείο εξυπηρέτησης του κράτους και ο ρόλος του είναι να διασφαλίζει την τάξη και όχι να την διαταράσσει».

Τέλος, όσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν να ακυρώνεται η αυριανή συγκέντρωση, ο Νίκος Τόσκας απέφυγε να απαντήσει, ενώ συμπλήρωσε πως «εάν πραγματικά η ΠΟΑΣΥ ήθελε να συμβάλει σε έναν διάλογο για τα Εξάρχεια θα μπορούσε να ξεκινήσει μια εκδήλωση από κάπου αλλού».

Χρ. Σ.

tipobet bets10