Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020

Στείλτε μας τα σχόλια ή τις καταγγελίες σας στο info@policepress.gr

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη και οι ενεργές καταλήψεις στο «γκέτο» της Αθήνας

Τελεσίγραφο 15 ημερών (που λήγει μια μέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγοροπουλου) στους καταληψίες- αντιεξουσιαστές, πρόσφυγες και μετανάστες- για να εκκενώσουν τα υπό κατάληψη κτίρια στο κέντρο της Αθήνας έδωσε χθες με ανακοίνωση του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όλα αυτά την ώρα που μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την «ασφάλεια» με τον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να επιτίθεται  χθες με «σκληρή γλώσσα» στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως «η Αθήνα δεν κάηκε. Οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται».

Όπως ανέφεραν χθες πηγές του υπουργείου μετά από συνεργασία της ΕΛΑΣ και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

αναμένεται να μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια σε πολλές γλώσσες στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε καταλήψεις προκειμένου να τους καταστεί σαφές πως θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας και θα βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους. Αναφορικά με τα ιδιωτικά κτίρια τα οποία έχουν καταληφθεί το μήνυμα του υπουργείου στους καταληψίες είναι το εξής: «διαπραγματευτείτε μόνοι σας με τους ιδιώτες τους όρους μίσθωσης αν θέλετε να παραμείνετε». Μέχρι τέλος του χρόνου, συνεχίζουν οι ίδιες πηγες στον «ΕΤ», πρόκειται να έχουν εκκενωθεί  όλες οι καταλήψεις στην Αττική.

«Δεν είναι εμμονή είναι δημοκρατική επιλογή

Δεν μπορεί δημόσια ιδιωτικά κτίρια να είναι δεσμευμένα για 15 χρόνια», μας είπε χθες υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι βασικές καταλήψεις κουκουλοφόρων στο «γκέτο της πρωτευουσας», οι οποίες προβληματίζουν.

Ειδικότερα, αυτές που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες  είναι το Κ-ΒΟΞ (Θεμιστοκλέους και Αραχώβης), η «έδρα» της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, αυτή στη Ζαΐμη 11 από την οποία πρόσφατα εκδηλώθηκε επίθεση σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ με έναν τραυματία αστυνομικό,  η κατάληψη της Τσαμαδού 15 (Στέκι Μεταναστών) και αυτές στις οδούς Δερβενίων, Μεθώνης και Αραχώβης. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ πρόκειται  για κτίρια που έχουν καταληφθεί από το 2009 έως και το 2016.

Τα υπόλοιπα κτίρια υπό κατάληψη στα Εξάρχεια είναι αυτά στη Ζαΐμη 15, Τοσίτσα 3, Ειρήνης Αθηναίας 5, Τσαμαδού 32, Νοταρά 26, Καποδιστρίου και Κάνιγγος 22, Θεμιστοκλέους 58 και 96, Ζ. Πηγής 119α. Έως σήμερα έχουν εκκενωθεί συνολικά 11 κτίρια από τα συνολικά 45 που είναι υπό κατάληψη. Από αυτά τα 16 είναι στα Εξάρχεια, ενώ ήδη έχουν δοθεί εντολές για 10 εκκενώσεις.

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης», ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, κλείνοντας μάλιστα με την ξεκάθαρη προειδοποίηση πως «Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε χθες και στις ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες έκαναν λόγο για αναβίωση «σκοτεινών εποχών», «ακραίας καταστολής», «κατάλυσης του κράτους δικαίου».

«Προσπαθεί να κρυφτεί, να ξεχαστούν τα έργα του, κάνοντας θόρυβο. Χάνοντας, ως συνήθως, το μέτρο και κυρίως, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα», επισήμανε το υπουργείο ξεκαθαρίζοντας πως τα πραγματικά  γεγονότα είναι οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας:

– στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,

– στην διασφάλιση συνθηκών για την ειρηνική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου

– στην εκκαθάριση των πανεπιστημίων από γιάφκες και τραμπούκους

– στην απόδοση της γειτονιάς των Εξαρχείων στους κατοίκους της

– στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν

– στην εξάρθρωση ναρκέμπορων στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στο Μενίδι, στη Θεσσαλονίκη

– ο αμείλικτος πόλεμος που ξεκίνησε γειτονιά-γειτονιά στην Αθήνα για τις κλοπές, διαρρήξεις που έχουν ρημάξει τα σπιτικά.

«Τι από αυτά δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ; Κυρίως τι από αυτά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;Σκοτεινή είναι η εποχή που κλειδαμπαρώνεσαι σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ.

Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες.

Καταλύεται το κράτος δικαίου στα άβατα, στο Μενίδι, στην ΑΣΟΕΕ, στην ανοχή της παραβατικότητας, στην δικαιολόγηση της βίας», συνέχισε το υπουργείο στην ίδια ανακοίνωσε και υπογράμμισε πως «Κι είναι ταυτόχρονα όλα μαζί, σκοτεινή εποχή, ακραία καταστολή και κατάλυση του κράτους δικαίου να καίγεται η Αθήνα κάθε 17 Νοέμβρη, η Πατησίων κάθε Σαββατοκύριακο, και να μην ξέρεις αν θα βρεις την πόρτα σου παραβιασμένη όταν γυρίζεις σπίτι».

Μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «ακραία ανυπόφορη» και  «σκοτεινή»

τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας.

«Δεν την ξεχνάμε. Την αλλάζουμε.

Η Αθήνα δεν κάηκε. Οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται. Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε. Η εποχή της ανασφάλειας θα τελειώσει. Και στα Εξάρχεια, δυστυχώς ακόμη, μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά, τα ΜΑΤ θα υπάρχουν, η αστυνομία θα περιπολεί, και με πολιτικά και με συμβατικές πινακίδες. Η αστυνομία έχει αποστολή και νομιμότητα. Οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις ούτε νομιμότητα έχουν, ούτε πολιτική κάλυψη θα έπρεπε να έχουν από δημοκρατικό κόμμα», επισήμανε στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη .

 

Παναγιωτης Σπυροπουλος- Μίλτος Σακελλάρης

Πηγή: Ελευθερος Τυπος

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

tipobet bets10