Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2020

Στείλτε μας τα σχόλια ή τις καταγγελίες σας στο info@policepress.gr

Το νέο μισθολόγιο απαξιώνει τον Εργαζόμενο – Άνθρωπο – Αστυνομικό!

Η ψήφιση του νέου μνημονίου και 4ου στη σειρά συνοδεύεται μόνο με μισθολογικές αναπροσαρμογές και ειδικότερα μειώσεις για το προσωπικό αυξήσεις για την διοίκηση. Διαθρωτικές αλλαγές δεν αναφέρονται πουθενά. Ξεχνώντας οι κυβερνώντες καθώς και οι διοικούντες του Υπουργείου την πραγματοποίηση αλλαγών του πλαισίου της εργασιακής μας υπόστασης και αφήνοντας τα αναχρονιστικά μοντέλα ανέπαφα.

Άρθρο του Αναστάσιου Καμπούρη
Μέλους «Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών» Θεσσαλονίκης

Ειδικότερα παρέδωσαν και ψήφισαν ένα συνονθύλευμα οικονομικών μέτρων τα οποία έχουν ως κύριο άξονα τη συνέχιση της στρατικοποίησης του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με την εφαρμογή ενός κοινού μισθολογίου το οποίο παραμένει άμεσα συνδεόμενο στο στρατιωτικοποιημένο βαθμολόγιο, το οποίο σε συνδυασμό με το απαρχαιομένο καθηκοντολόγιο, οδηγούν στη στασιμότητα και στην απαξίωση ολόκληρου του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Πώς μπορείς να τσουβαλιάζεις και να βάζεις στο μπλέντερ διαφορετικά επαγγέλματα, διαφορετικές ειδικότητες, διαφορετικές υπηρεσίες; Πώς δικαιολογείται για την ίδια θέση εργασίας να πληρώνονται διαφορετικά οι εργαζόμενοι; Πώς μπορούν να συνυπάρχουν εργαζόμενοι που κατέχουν ίδιο βαθμό με διαφορετικές αρμοδιότητες;

Πολλά τα ερωτήματα καμία όμως έλλογη απάντηση παρά μόνο η διατήρηση των οφίτσιων των διοικούντων και λόγω της συνετής στάσης τους ως επιστέγασμά ήρθε η αύξηση στις αποδοχές τους. Βέβαια δεν παρέλειψαν να φυτέψουν και σπόρους διάσπασης στην μόνη αντίσταση που δέχονται από το συνδικαλιστικό κίνημα και συγκεκριμένα από την ΠΟΑΣΥ.

Σε αυτό το κομβικό σημείο είναι που χρειάζονται όλες οι δυνάμεις να συσπειρωθούν και να ενώσουν την φωνή τους δημιουργικά με το συνδικαλιστικό κίνημα. Το χτύπημα που δεχτήκαμε δεν ήταν μόνο οικονομικό, αλλά η κυβέρνηση από κοινού και μεθοδευμένα με την ηγεσία απαξίωσε με την στάση της το συνδικαλιστικό κίνημα, οδηγώντας μαζί και κάθε προσπάθεια για πλουραλισμό και φιλελευθεροποίηση του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας στα τάρταρα.

Βασική προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό που έμεινε μόνο στα χαρτιά και σε σχέδια επί χάρτου με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης είναι η ανωτατοποίηση της Αστυνομικής Ακαδημίας, αφήνοντας ερμητικά κλειστές τις πόρτες εισόδου στον 21ο αιώνα και παραμένοντας στην εφαρμογή και διατήρηση αναχρονιστικού πλαισίου το οποίο ξεκινά από την είσοδο αλλά και σε όλα τα στάδια του υπηρεσιακού μας βίου.

Πλέον δεν μιλάμε ότι χάνουμε το τρένο της Ευρώπης, αλλά ότι ενώ εμείς διανύουμε το υπηρεσιακό μας ταξίδι με τα πόδια, οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας επιβιβάζονται σε αεροπλάνο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

tipobet bets10