Κυριακή, 31 Μάιος 2020

Στις 21 Οκτωβρίου η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο κέντρο της Αθήνας, θα δικαστούν τον ερχόμενο Οκτώβριο έξι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Η δίκη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση προσδιορίστηκε για στις 21 Οκτωβρίου του 2020.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσουν, σύμφωνα με το βούλευμα ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, ο μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί. Και οι έξι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και όχι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, όπως ζητούσε η οικογένεια του 33χρονου ακτιβιστή.

Στο βούλευμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι κατηγορούμενοι με πρόθεση επέφεραν στο θύμα σωματικές κακώσεις που μπορούσαν να του προκαλέσουν (όπως και πράγματι συνέβη) κίνδυνο για τη ζωή του, ήτοι επικίνδυνες σωματικές βλάβες, το δε επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου του οφείλεται σε συγκλίνουσα αμέλειά τους (παραυτουργία)».

Να σημειωθεί ότι δικαστές αναφέρουν στο βούλευμά τους, επικαλούμενοι τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, πως «οι σωματικές αυτές βλάβες» τις οποίες επέφεραν στο θύμα οι κατηγορούμενοι «συντέλεσαν στην πρόκληση οργανικού στρες, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που αποτέλεσαν την τελική αιτία θανάτου», του 33χρονου ακτιβιστή.

Να σημειωθεί, τέλος, πως η οικογένεια του θύματος είχε ζητήσει με επιστολή της εδώ και αρκετό καιρό να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί.

tipobet bets10