Σάββατο, 11 Ιούλιος 2020

Στείλτε μας τα σχόλια ή τις καταγγελίες σας στο info@policepress.gr

Πόρισμα – Καταπέλτης για τη φωτιά στη Σιδηρούντα Χίου με πραγματογνωμονα τον Δημήτρη Λιότσο

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου ανετέθη η σύνταξη πραγματογνωμοσύνης στον Δημήτρη Λιότσιο, αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος και συντάκτη του πορίσματος σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. (σ.σ. Παρότι, όμως, ο πραγματογνώμονας ολοκλήρωσε τη δουλειά του η δικαιοσύνη ακόμη να πράξει τα δέοντα).

 

 

 

 

Ο αξιωματικός του ΠΣ Δημήτρης Λιότσιος

 

 

 

Το ιστορικό της υπόθεσης

 

 

 

Συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα της 25ης Αυγούστου του 2016, πλησίαζε όλο και πιο απειλητικά στο χωριό Σιδηρούντα. Έχοντας περάσει περισσότερες από τέσσερις ώρες από την έναρξη της πυρκαγιάς, οι κάτοικοι του χωριού έμειναν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και να ταλαιπωρούνται με εμφανή πλέον τα προϊόντα της καύσης.

 

 

 

Δηλαδή έντονος πυκνός καπνός και καύτρες κυριαρχούσαν στην ατμόσφαιρα , γεγονός που προκάλεσε πανικό τόσο στους κατοίκους όσο και στους υπευθύνους που βρισκόταν στο χωριό. Ειδικότερα από τη στιγμή που το μέτωπο της πυρκαγιάς έφτασε και πέρασε μέσα από τη Σιδηρούντα, λόγω των ακαθάριστων εκτάσεων τόσο μέσα όσο και πέριξ του χωριού, ήταν δύσκολο να κατασβηστεί.

 

 

 

Επιπροσθέτως, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, η μη ύπαρξη αντιπυρικών ζωνών , η μη έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων , ο ανύπαρκτος συντονισμός των φορέων (σ.σ. δεν συνεδρίασε καν το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο που προβλέπεται από τον νόμο), καθώς και η σωρεία παραλείψεων συνετέλεσαν συνδυαστικά στην πρόκληση πανικού και κατ’ επέκταση στην άτακτη φυγή των κατοίκων , και τελικά στο θανάσιμο τραυματισμό μιας γυναίκας, καθώς και άλλων τριών ατόμων, που υπέστησαν βαριά εγκαύματα εξαιτίας της πυρκαγιάς κατά την έξοδο τους από το χωριό.

 

 

 

Την κριτική αυτή και τις κατηγορίες για ολιγωρία απορρίπτουν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δηλώνουν ότι έπραξαν ότι ήταν δυνατό. Συμφώνα με πληροφορίες το πόρισμα θα κατατεθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές εντός του Ιανουαρίου και αναμένεται άμεσα να ασκηθούν διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου….

 

 

 

Πηγη: pagenews.gr

 

Ο Πραγματογνώμονας και συντάκτης του πορίσματος για το Μάτι κύριος Δημήτριος Λιότσιος εν ενεργεία Αξιωματικός του Π.Σ του οποίου του έχει ανατεθεί να ερευνήσει τις μεγαλύτερες καταστροφές στη Χώρα , διορίσθηκε και απο την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου για τη διερεύνηση και σύνταξη Πραγματογνωμοσύνης για τυχόν ελλείψεις παραλείψεις φορέων και υπηρεσιών για την καταστροφική Πυρκαγιά στη Σιδηρούντα έτους 2016.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

tipobet bets10