Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2020

Στείλτε μας τα σχόλια ή τις καταγγελίες σας στο info@policepress.gr

Πόλα Ρούπα: «H Κυβέρνηση εφαρμόζει την πρόταση, που έκανα, για την αποσυμφόρηση των φυλακών» & μιλάει για την ‘‘απαγωγή’’ της από τις ειδικές δυνάμεις

Για την αποσυμφόρηση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Χώρας, στην οποία προχωρεί η κυβέρνηση, λόγω κορωνοϊού, κάνοντας πράξη το δραματικό αίτημα των κρατουμένων στις

Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις «Δικογραφίες» η κατηγορούμενη για υποθέσεις τρομοκρατίας Πόλα Ρούπα, σύντροφος του  Νίκου Μαζιώτη και φερόμενη ως  συναρχηγός της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Η 50χρονη κρατούμενη, η οποία πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις, για την αποσυμφόρηση των  Φυλακών λόγω της πανδημίας, διέψευσε επίσης τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η αιφνιδιαστική μεταγωγή της από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, έγινε επειδή πάσχει από κορωνοϊό, καθώς την έβαλαν σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα, όπου δεν προαυλίζεται με τις υπόλοιπες συγκρατούμενες της, ούτε και έρχεται σε επαφή μαζί τους.

«Δηλώνω ότι, δεν έχω κορωνοιό», είπε και συνέχισε:

«Σήμερα πληροφορήθηκα ότι, η κυβέρνηση κάνει μιά αρχή,  για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ενόψει κορωνοϊού. Εφαρμόζει την πρόταση, που έκανα, μέσα από το κείμενο, που συνυπογράψαμε όλες οι κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, για τον τρόπο, που πρέπει να γίνει αυτή η αποσυμφόρηση 1500 ελαφροποινιτών κι όσων έχουν μικρό υπόλοιπο ποινής, που θα είναι ρητά προσδιορισμένο, μέχρι να λήξει η καραντίνα.

Όμως το μέτρο αυτό, δεν φτάνει. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ευρύτερη αποσυμφόρηση, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πληθυσμός των φυλακών. Ήμουν η πρώτη, που μίλησα, για την αναγκαιότητα εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου, μέσα από κείμενα της φυλακής, που συνυπογράψαμε όλες οι κρατούμενες, πριν ακόμη ληφθούν τέτοια μέτρα σε άλλες χώρες.

Για τις φήμες ότι, πάσχει από κορωνοϊό, είπε:

«Δηλώνω ότι δεν έχω κορωνοϊό. Η φημολογία αυτή, είτε είναι κατευθυνόμενη από το Υπουργείο, είτε από άλλες –  άλλους, στόχο έχει να με κρατήσει απομονωμένη από τις κρατούμενες. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πολεμάει, γιατί πρωτοστάτησα -και το ξέρει – στην κινητοποίηση στις Φυλακές Κορυδαλλού, για την αποσυμφόρηση των φυλακών όλης τη χώρας, ενόψει κορωνοιού. Την ίδια μέρα, που ξεκίνησε η κινητοποίησή μας, με «απήγαγαν», με  με ισχυρή αστυνομική δύναμη,  για να με απομακρύνουν από τον Κορυδαλλό. Η  «απαγωγή» έγινε λίγη ώρα μετά το κλείσιμο της φυλακής. Το  ίδιο έκαναν σε μια άλλη κρατούμενη, 65 ετών, με 67 % αναπηρία, που κρατείται, για οικονομικά και περίμενε αποφυλάκιση.

Η μεταγωγή της έγινε παρεμπιπτόντως της δικής μου απαγωγής, καθ’ υπαγόρευση της υπηρεσίας του Κορυδαλλού.

– Γιατί απαγωγή και όχι μεταγωγή;

«Εισέβαλαν μέσα στους  θαλάμους μας 12 αστυνομικοί, χωρίς καμιά προφύλαξη, μαζί με τον αρχιφύλακα. Στην ουσία,  για να σπάσουνε μία κινητοποίηση, η οποία διεκδικούσε, να εφαρμοστούν μέτρα, που θα σώσουν χιλιάδες ζωές (συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων). Μου έκαναν μια «άγρια» μεταγωγή, προκειμένου, να με εκδικηθούν και να με παροπλίσουν. Δεν έθεσαν  όμως τη ζωή μας σε  κίνδυνο, τη στιγμή μάλιστα, που έχουν απαγορευτεί οι μεταγωγές, με αποφάσεις του Υπουργείου;

 – Είστε σε καραντίνα;

«Μας έβαλαν στη Θήβα μαζί με άλλες κρατούμενες σε καραντίνα, όπως είναι οι εντολές σε όλα τα καταστήματα. Μέσα σε ένα κοινό χώρο,  βρισκόμαστε άνθρωποι, που έχουμε έρθει από διαφορετικές κατευθύνσεις: Εγώ, η συγκρατούμενή μου  και κάποιες άλλες γυναίκες  προερχόμαστε από τις «ασφαλισμένες» φυλακές Κορυδαλλού και έχουμε μεταχθεί,  με τις ασφαλείς  κλούβες Μεταγωγών. Άλλες κρατούμενες, που έρχονται απέξω είναι νεοεισερχόμενες, άλλες είναι από το Μεταγωγών, για το οποίο έχει  δημοσιοποιηθεί στα sites ότι υπάρχει κρούσμα και τις έχουν ενημερώσει ότι θα παραμείνουν 14 ημέρες στην απομόνωση, γιατί είναι υψηλού κινδύνου και άλλες έρχονται από νοσοκομεία. Έχω διαμαρτυρηθεί από την πρώτη στιγμή, που πάτησα το πόδι μου στη Θήβα, για το γεγονός ότι, όλες αυτές οι κρατούμενες  βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο και η απάντηση,  που έλαβα ήταν ότι, «έχω δίκιο, άλλα δεν υπάρχει ο χώρος».

– Αυτό, που διεκδικήσατε, γίνεται;

«Ως κρατούμενες διεκδικήσαμε την ευρεία αποσυμφόρηση των φυλακών, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πληθυσμός σε αυτές και την τήρηση μέτρων ασφαλείας. Οι κρατούμενες -κρατούμενοι  δεν θα ευθύνονται, εάν νοσήσουν από κορωνοϊό. Θα ευθύνονται τα ελλιπή μέτρα και η έλλειψη υποδομών, και το γεγονός ότι, στις φυλακές συνωστίζονται πάρα πολλοί άνθρωποι και το ότι η κυβέρνηση δεν παρέχει  κονδύλια.

– Καλά τα πάει η κυβέρνηση…

» Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ απαντάει μόνον με περιορισμούς  και ο στρατιωτικός νόμος, που επέβαλλε, απαγορεύοντας την κυκλοφορία, γίνεται, ενώ αρνείται να λάβει μέτρα, που θα τη φέρουν σε σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο. Δηλαδή, αρνείται να βάλει όριο στις τιμές των προϊόντων και κυρίως των υλικών πρόληψης από τον ιό, χτυπώντας τους κερδοσκόπους. Αρνείται  να κάνει επίταξη στα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλίνες, αρνείται να διατάξει επίταξη των εργοστασίων, για την παραγωγή προϊόντων, που χρειάζονταν τα νοσοκομεία. Αρνείται να παρέχει άφθονη ρευστότητα στο Εθνικό  Σύστημα Υγείας. Η στάση της με τους κρατούμενους είναι  ακόμη χειρότερη και είναι θέμα χρόνου, να πληγούν από κορωνοϊό οι φυλακές.

Δεν θα βγούμε από αυτή τη βαθιά κοινωνική κρίση μέσα από απαγορεύσεις και στρατιωτικούς  νόμους, κυνηγώντας αγωνιστές και πετώντας τους στις απομονώσεις.
Η κυβέρνηση αυτή και το πολιτικό σύστημα γενικότερα, επιδεινώνει την κατάσταση με την πολιτική, που δεν προσφέρει λύσεις.

 

Πηγή: dikografies.blogspot.com 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

tipobet bets10