Πέμπτη, 28 Μάιος 2020

Πάσσαρης: Θέλω να έρθω Ελλάδα, καταδικάστε με για όσα έκανα

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η δίκη του Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις ανθρωποκτονίες και για ακόμη επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών. Η δίκη γίνεται χωρίς την παρουσία του ίδιου του Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος στη Ρουμανία.

«Καταδικάστε με για όσα έκανα, όχι όμως και γι’ αυτά που δεν έχω κάνει. Το θέμα είναι ηθικό», δήλωσε ο ίδιος ο Κώστας Πάσσαρης μέσω του συνηγόρου του, όπως παρουσιάστηκε σε ρεπορτάζ του Star.

Ο συνήγορος του ζήτησε να επανεξεταστεί η αίτηση έκδοσής του στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου να παραστεί στη δίκη και να απολογηθεί ο ίδιος για τα εγκλήματά του και όχι μέσω του συνηγόρου του. Επανέλαβε επίσης την επιθυμία του Πάσσαρη να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα

Ωστόσο απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αίτηση αναβολής. Σύμφωνα με την εισαγγελέα εφθασε από τη Ρουμανία αμετάφραστο το έγγραφο όπου απορρίπτεται η αίτηση έκδοσης του για τη συγκεκριμένη δική από τις ρουμανικες αρχές, όμως θα εξεταστεί εκ νέου το αίτημα έκδοσης του γαι εκτέλεση του υπολοίπου της ποινής του στην Ελλάδα.

Η πολιτική αγωγή τόνισε ότι σε δύο μήνες υπάρχει κίνδυνος παραγραφής της απόπειρας δολοφονίας του Φουσέκη, αλλά και ληστειών που έχει διαπράξει ο κακοποιός και ζήτησε να ξεκινήσει η διαδικασία, όπως είχε αποφασιστεί από την αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, δικαστής στη Ρουμανία είχε πει «ναι» το αίτημα του Πάσσαρη για έκδοσή στην Ελλάδα, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.   Σύμφωνα όμως με τον δικηγόρο του, κύριο Ανδρέα Ταγαράκη, ο οποίος πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών, επίσημο μεταφρασμένο κείμενο της παραπάνω απόφασης δεν έχει σταλεί ακόμα στην εισαγγελία Εφετών στην Ελλάδα από τη Ρουμανία.

tipobet bets10