Κυριακή, 5 Ιούλιος 2020

Στείλτε μας τα σχόλια ή τις καταγγελίες σας στο [email protected]

Ο ρόλος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σκάνδαλο της ΕΛ.ΑΣ- Τα… «σουβλάκια με σως»!

Του Μίλτου Σακελλάρη

Τις τελευταίες μέρες το σκάνδαλο με το κύκλωμα διαφθοράς μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. έχει συζητηθεί για τα καλά.

Αυτό που δεν παρατήρησαν πολλοί, και μάλλον δεν γνωρίζουν, είναι οι αλλαγές στα πρόσωπα που έγιναν από το 2014 και μετά.

Γιατί το λέμε αυτό; Εξηγούμαστε.

Το 2014 εμφανίστηκε ένας διευθυντής στη διεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος, (σ.σ. το ελληνικό FBI), που υπαγόταν κατευθείαν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Εκεί υπηρετούσε ως διευθυντής ένα από τα άτομα που περιλαμβάνονται στο «σκάνδαλο» και στη δικογραφία, με έναν επίσης αρκετά γνωστό αξιωματικό υποδιευθυντή.

Την ίδια στιγμή λειτουργούσε η υποδιεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος, που υπαγόταν απευθείας στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Εκεί, ξαφνικά, τοποθετήθηκε ως διευθυντής ο άνθρωπος, το όνομα του οποίου επίσης συμπεριλαμβάνεται στη σημερινή δικογραφία.

Εκείνη την περίοδο ακολούθησε ένα «ντόμινο αλλαγών». Τι συνέβη; Ο υποδιοικητής της διεύθυνσης οργανωμένου εγκλήματος πήγε στην Οικονομική Αστυνομία, εκεί όπου ήταν ήδη αξιωματικός, στενός φίλος, του τότε διοικητή του οργανωμένου εγκλήματος.

Τελικά η διεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος δεν ευδοκίμησε και ο τότε διοικητής της τοποθετήθηκε  στην υποδιεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας. Στην ουσία «καπέλωσε» τον αξιωματικό που υπηρετούσε εκεί ως διευθυντής και συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία της ΕΥΠ.

Ένα χρόνο αργότερα, έφυγαν από την υποδιεύθυνση οι δύο αξιωματικοί που συμπεριλαμβάνονται σήμερα στη δικογραφία και εμφανίστηκε ένας τρίτος που δεν έχει σχέση. Ωστόσο, μετά από λίγους μήνες, εστάλη πάλι  στην Υποδιεύθυνση ως υποδιοικητής ακόμη ένας εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο.

Το αποτέλεσμα;

Τρεις βασικοί εμπλεκόμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία της ΕΥΠ, έχουν περάσει είτε ως διοικητές ή υποδιοικητές από την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Εύλογα, επειδή δεν το γνωρίζουμε, ρωτάμε τα εξής:

1)      Ποιος είναι ο ρόλος της υπηρεσίας στην υπόθεση; (σ.σ. στην υπόθεση αναφέρεται ξεκάθαρα ως εμπλεκόμενος ένας άλλοτε διοικητής της υπηρεσίας).

2)      Είναι τυχαίο ότι σε μία τόσο κομβικής σημασίας υπηρεσία να έχουν περάσει τρεις εκ των βασικών κατηγορουμένων της ΕΥΠ, οι οποίοι μάλιστα έχουν κλητευθεί να καταθέσουν;

Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο δημοσιεύει σήμερα το policepress.gr ένας από τους κατηγορούμενους του κυκλώματος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προκειμένου να συναντηθούν και να αγοράσουν «σουβλάκια με σως».

Το σχετικό έγγραφο…

 

Κάτι τελευταίο, για να είμαστε ξεκάθαροι. Τα ερωτήματα αυτά αφορούν τη δράση των αξιωματικών. Αν και εφόσον δηλαδή ισχύουν τα όσα έχει καταγράψει η ΕΥΠ, κάτι το οποίο δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε. Οι απλοί αστυνομικοί της συγκεκριμένης υποδιεύθυνσης εδώ και πολλά χρόνια υπηρετούν με σθένος και δίνουν καθημερινές μάχες, έχοντας καταγράψει σημαντικές επιτυχίες.

Και θα συνεχίσουν να το κάνουν!

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

tipobet bets10