Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019

Ο Καλλιακμάνης βγαίνει Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α. και διεκδικεί την ΠΟΑΣΥ

Σε τροχιά εκλογών μπαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, με τον πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, να τίθεται επικεφαλής μίας νέας συνδικαλιστικής κίνησης.

Το όνομα αυτής Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α. (Μάχιμη Προοδευτική Ομοσπονδιακή Συμμαχία Των Αστυνομικών) και στόχος να καταγράψει μία δυναμική παρουσία στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΠΟΑΣΥ το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου. «Είναι μία νέα κίνηση στο συνδικαλιστικό κίνημα που δεν δέχεται αποκλεισμούς, και θα πορευθεί με ήθος και αξιοπρέπεια», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Καλλιακμάνης. «Για να πάμε μπροστά, ο συνδικαλισμός των “επιτροπών” θα πρέπει να τελειώσει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ν/Α Αττικής, ενώ άφησε αιχμές για το σημερινό προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «τα τελευταία χρόνια οι ένστολοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ήττες από ιδρύσεως του συνδικαλιστικού κινήματος της Αστυνομίας όσον αφορά στο μισθολογικό», ενώ έκανε λόγο για «αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς ενημέρωση στα αρμόδια όργανα».

Στην ιδρυτική της διακήρυξη, η Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α. αναφέρει ότι σκοπός της είναι «η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων αστυνομικών, η προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους, καθώς και η διαμόρφωση ενός νέου, καινοτόμου και ρεαλιστικού κλίματος στις τάξεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων». Στο ίδιο κείμενο τα μέλη της παράταξης σημειώνουν ότι «δεν αποτελεί και δεν πρέπει να αποτελεί μέλημά μας το ανέβασμα ή το κατέβασμα κυβερνήσεων, παρά μόνο η βελτίωση των συνθηκών εργασίας του Έλληνα αστυνομικού. Αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί μόνο μέσω της διαμόρφωσης ενός νέου διεκδικητικού πλαισίου, στηριζόμενο στα επιχειρήματα, τις προτάσεις, το διάλογο και φυσικά το σκληρό αγώνα, όπου και όταν χρειαστεί».

«Κοινή προσπάθεια»
Μεταξύ άλλων ο κ. Καλλιακμάνης απευθύνει κάλεσμα προς «όλες και όλους τους συναδέλφους, γυναίκες και άνδρες, που βρίσκονται σε κάθε μέρος της Ελλάδας, να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για την ανάταξη του Συνδικαλιστικού μας κινήματος. Όλες και όλους τους Συναδέλφους με υγιή σκέψη, διεκδικητικό πνεύμα, καθαρό μυαλό, δύναμη θέλησης, αίσθημα δικαίου, αλληλεγγύη και συναδελφικότητα, να ενώσουν τα πιστεύω τους με τα πιστεύω μας και να αξιώσουμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει τόσα χρόνια». Στο πάνελ της παρουσίας –που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Γλυφάδας- παρευρέθηκαν οι: Μαρίνος Κακαβάς, Γραμματέας Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α., Δημήτρης Ρούσης, μέλος ΔΣ Αστυν. Υπαλλ Ακαρνανίας, Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α., Δρόσος Παρασκευάς, Πρόεδρος Ένωσης Αστυν. Υπαλλ. Φωκίδας και ο Σωκράτης Μαυρογιώργoς, Πρόεδρος Αστυν. Υπαλλ. Καρδίτσας.

Τα μέλη της συντονικής επιτροπής κατ’ αλφαβητική σειρά:

Βενέτης Γεώργιος
Βρέντας Ηλίας
Γαλάνης Αλέξανδρος
Γρυπόνησιώτης Κώστας
Διώτης Νικόλαος
Κακαβάς Μαρίνος
Καλλιακμάνης Γιώργος
Καλογεράκης Σταμάτης
Κάνιος Χαράλαμπος
Καρυπίδης Λεωνίδας
Κατσίγιαννης Αθανάσιος
Κορόμηλας Νίκος
Λαγουδάκης Μανώλης
Λογαρίδου Σοφία
Μακρής Γεώργιος
Μαλαβάζου Αθανασίου
Μαυρογιώργος Σωκράτης
Μπούζας Ευάγγελος
Ξανθουδάκης Νικόλαος
Παπαναγιώτου Αδαμαντία
Παρασκευάς Δρόσος
Πέρδικας Νικόλαος
Ράπτης Αντώνης
Ρούσης Δημήτρης
Τσαπάρας Γιώργος
Τσιμπερδώνης Δημήτρης
Χολέβας Δημήτρης