Κυριακή, 12 Ιούλιος 2020

Στείλτε μας τα σχόλια ή τις καταγγελίες σας στο info@policepress.gr

Οι διαρρήκτες που έκαναν… μπούκες σε κοσμηματοπωλεία!

Τα ξημερώματα της 25ης Οκτωβρίου δύο άνδρες που επέβαιναν σε ένα μαύρο όχημα σπάνε την τζαμαρία κοσμηματοπωλείου στην Αρτέμιδα. Κάνουν αρκετές φορές όπισθεν με αυτό αυτοκίνητο για καταφέρνουν τελικά να εισβάλλουν στο χρυσοχοείο για να αρπάξουν τελικά αρκετές θήκες με κοσμήματα. Περιπολικό αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του και αρχίζει να τους καταδιώκει με τους δράστες τελικά να συλλαμβάνονται στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, μετά από μία κινηματογραφική καταδίωξη πάνω από 40 χιλιομέτρων. Ο «Ε.Τ.» δημοσιεύει άγνωστες λεπτομέρειες από τη δράση της  συμμορίας, τα μέλη της οποίας αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες για απείθεια, αντίσταση διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί όπλων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τους ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί. Πάνω τους εντοπίστηκαν ακριβά ρολόγια αλυσίδες και δαχτυλίδια από το κοσμηματοπωλείο που είχαν διαρρήξει λίγο νωρίτερα.

Έκαναν τις κλοπές… επάγγελμα

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει συμμορία τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο και διέπρατταν κλοπές. Ο τρόπος δράσης τους ήταν αρκετά απλός καθώς αφαιρούσαν οχήματα παλαιού τύπου και μετάβαιναν συνήθως βραδινές ώρες σε κλειστά καταστήματα, στα οποία δεν υπήρχαν… προστατευτικά κολωνάκια. Τις περισσότερες φορές κατάφερναν να σπάνε τις τζαμαρίες, προκαλώντας ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ, και να αρπάζουν ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα μεγάλη και μικρής αξίας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «ο βιοποριστικός χαρακτήρας της προπεριγραφόμενης δραστηριοποίησης των κατηγορουμένων καθώς και η έξη αυτών προς το έγκλημα γενικότερα διαφαίνεται από το γεγονός ότι άπαντες ουδέποτε εξάσκησαν αποδεδειγμένα κάποιο επάγγελμα που θα τους απέφερε τα προς το ζην για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Οι αστυνομικοί μετά την καταδίωξη κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν επί της οδού Μεσσηνίας στην περιοχή των «Νεόκτιστων» Ασπροπύργου. Κατά την προσπάθεια διαφυγής πετούσαν από τα παράθυρα διάφορα αντικείμενα, σε μία προσπάθεια, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, να «εξαφανίσουν πειστήρια που θα τους συνέδεαν με εγκληματικές πράξεις». Ένας ειδικός φρουρός πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα και οι δράστες κατέβηκαν από το όχημα και προσπάθησαν- μάταια- να ξεφύγουν. Όταν οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες εκείνοι τους χτυπούσαν με τα χέρια και τα πόδια αλλά δεν κατάφεραν να διαφύγουν. Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί και άλλες φορές κατά το παρελθόν, ενώ κατά τις έρευνες που έγιναν στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν γάντια και κατσαβίδια. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν επίσης να τους ταυτοποιήσουν και για εισβολή που έγινε με αυτοκίνητο σε ένα κατάστημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Παλλήνη στις 25 Αυγούστου, όταν οι δράστες είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν ένα χρηματοκιβώτιο. Από το εσωτερικό του άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και άλλα ηλεκτρονικά είδη αξίας 11.000 ευρώ.

«Έχουμε μια αποδεδειγμένη εμπλοκή σε μια κλοπή (σοβαρή) και ένα ελεγχόμενο διαβιβαστικό της Ασφάλειας που τη μια προσδιορίζει τα κλοπιμαία σε 5000 ευρώ κατά προσέγγιση την άλλη σε εκτιμώμενη αξία 120.000 , τη μια αποδίδει σύσταση και συμμορία από την άλλη ασκείται δίωξη για εγκληματική οργάνωση», ανέφερε ο συνήγορος  του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στον «Ε.Τ.», σχετικά με την υπόθεση. «Μία έκθεση κατάσχεσης κλοπιμαίων με αναφορά σε πλημμέληματικη πράξη 372πκ και από την άλλη μια εκτιμώμενη γενικά αξία ‘’πιθανών κλοπιμαίων’’ έχουν μετατρέψει μια καθαρά σοβαρή πλημμεληματική κατηγορία  σε ένα διογκωμένο τραβηγμένο από τα μαλλιά κατηγορητήριο χωρίς καμία ουσιαστική Βάση απέναντι σε έναν 18χρονο μεταμελημένο νεαρό πατέρα δυο παιδιών που παρασύρθηκε από μεγαλύτερους σαφώς συγκατηγορουμένους του !», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Γλύκας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

tipobet bets10