Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2018

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την χειροβομβίδα στο σπίτι του Νίκου Καραμανλή

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο σπίτι, σε παρακείμενα σπίτια και καταστήματα, εξετάζουν οι αστυνομικοί προκειμένου να εντοπίσουν τις κινήσεις του ατόμου ή των ατόμων που άφησαν την χειροβομβίδα έξω από το σπίτι του εκδότη της εφημερίδας «Παρασκήνιο», Νίκου Καραμανλή, στα Βριλήσσια.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, με ιδιαίτερα ισχυρή εκρηκτική ύλη δηλαδή. Στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ωστόσο, τις έρευνες έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής. Το γεγονός ότι η περόνη ήταν πάνω στη χειροβομβίδα δείχνει ότι όποιος την άφησε είχε πρόθεση να απειλήσει – τρομοκρατήσει τον πρόεδρο του ομίλου NK Media Group και την οικογένεια του. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρίσκονταν η σύζυγος και ο γιος του Νίκου Καραμανλή.

Όπως δήλωσε ο εκδότης στο παρελθόν έχει δεχθεί απειλές, ενώ δύο φορές άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του. Η ΕΛ.ΑΣ. είναι ενήμερη γι’ αυτά τα περιστατικά, ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής εδώ και δύο περίπου χρόνια το σπίτι του δεν φυλάσσεται.