Τετάρτη, 8 Απρίλιος 2020

Νίκος Ρήγας για δώρο Πάσχα σε αστυνομικούς: Μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και αποκατάστασης των αστυνομικών, όχι προσωρινού

Για το θέμα του δώρου Πάσχα στους Έλληνες αστυνομικούς το policepress επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Αθηνών, κ. Ρήγα, ο οποιος μας απάντησε στις εξής ερωτήσεις.

Ερώτηση: Τις τελευταίες ημέρες, ακόμα και σήμερα, υπάρχουν δηλώσεις που λένε ότι και οι αστυνομικοί πρέπει να λάβουν το Δώρο Πάσχα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός την 19.3.2020 στο διάγγελμά του για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας, ποια η γνώμη σας;

Απάντηση: Αρχικώς θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής, κανένας δεν είπε ότι οι αστυνομικοί και γενικότερα οι ένστολοι δεν θα λάβουν το Δώρο Πάσχα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Για να μπορούμε, να κρίνουμε, χρειάζεται να δούμε τις διατάξεις, είτε της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου είτε του Νόμου, που θα ορίζουν κάτι τέτοιο, τα οποία, όπως καλά γνωρίζετε, ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί. Είναι λοιπόν επιπόλαιο και επικίνδυνο να βγαίνουν γρήγορα συμπεράσματα και ερμηνείες, στηριζόμενα μόνο στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού της Χώρας, κ. Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ενώ, όλοι μας γνωρίζουμε, πολύ καλά, ότι, όσα αναλυτικά μπορούν να περιγράφονται σε ένα νομοθέτημα της Κυβέρνησης, δεν μπορούν να αποδοθούν στον ολιγόλεπτο προφορικό λόγο, πόσο μάλλον σε ένα διάγγελμα ειδικού σκοπού.

 

Ερώτηση: Εσείς πιστεύετε ότι πρέπει να δοθεί το Δώρο Πάσχα στους αστυνομικούς;

Απάντηση: Εγώ πιστεύω ότι, σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, όπως πρόσφατα είπε και ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μην επιτρέψουμε σε κανένα να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ των λειτουργών που δίνουν καθημερινά τη μάχη για το υπέρτατο αγαθό, δηλαδή τη ζωή των συνανθρώπων μας. Επίσης, θεωρώ λάθος την υποχρεωτική υπαγωγή των αστυνομικών σε μία παροχή προσωρινού και καθολικού χαρακτήρα και όχι μόνιμου, όπως είναι αυτή του Δώρου Πάσχα, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σε προηγούμενο διάγγελμά του, την 17-3-2020, είπε και για τους αστυνομικούς ότι: «Δεν σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω. Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό.», ο οποίος, ουσιαστικά, με τα λεγόμενά του, σου διευρύνει τα περιθώρια διεκδίκησης παροχών για τον Κλάδο μας και δεν τα περιορίζει μόνο σε ένα Δώρο Πάσχα ή κάτι όμοιο. Τέλος, εκτιμώ ότι, κανένας μας, πόσο μάλλον συνδικαλιστές, δεν μπορεί να υπονομεύει το «κάτι παραπάνω» του Πρωθυπουργού της Χώρας και να καταπατά τα διαχρονικά αιτήματα των σκληρά εργαζόμενων στην Ελληνική Αστυνομία για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους, την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών τους που ακόμα εκκρεμούν στο ΣτΕ και πολλά άλλα, μόνιμου και στοχευμένου χαρακτήρα μέτρα.  

 

   

tipobet bets10