Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020

Μεγάλη «μπίζνα» με 16.890 πακέτα λαθραία τσιγάρα από τη Βουλγαρία

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης λαθραία καπνικά προϊόντα. Πάνω από 75.000 ευρώ εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι είναι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, ενώ κατασχέθηκαν 16.890 πακέτα τσιγάρα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 33χρονος Έλληνας και δύο Πακιστανοί, 28 και 39 ετών. Ο 33χρονος σύμφωνα με πληροφορίες προμηθευόταν από τη Βουλγαρία ποσότητες καπνικών προϊόντων και τις εισήγαγε στη χώρα μας. Πρόκειται για συσκευασίες, οι οποίες στερούνταν της προβλεπόμενης ταινίας του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Τα λαθραία εμπορεύματα για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι, αρχικά μεταφερόντουσαν σε αποθήκες και στην συνέχεια διοχετεύονταν σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Ο 33χρονος σύμφωνα με πληροφορίες προμηθευόταν από τη Βουλγαρία ποσότητες καπνικών προϊόντων και τις εισήγαγε στη χώρα μας

Ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16.890 πακέτα τσιγάρα και 301 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία και το χρηματικό ποσό των 1.055 ευρώ.