Κυριακή, 31 Μάιος 2020

Κακαβάς και Βρέντας ενημέρωσαν τον ΓΑΔΑρχη για τα προβλήματα

Τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο, επισκέφτηκαν ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής Μαρίνου Κακαβάς και ο β΄ αντιπρόεδρος Ηλία Βρέντας.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. έδωσαν στον ΓΑΔΑρχη μία πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και για τα προβλήματα των Υπηρεσιών που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Νοτιοανατολικής Αττικής. Υπηρεσίες που επιφορτίζονται με επιπλέον έργο κατά την θερινή περίοδο τόσο στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών όσο και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής.

Επίσης από τους δύο συνδικαλιστές, αναφέρθηκαν τα προβλήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης, τονίστηκε το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τα Τμήματα Ασφαλείας από τα οποία διατίθεται Αστυνομικό προσωπικό για εκτέλεση υπηρεσίας σε άλλες Διευθύνσεις της Αττικής και αντίστροφα, έχοντας ως αποτέλεσμα την άσκοπη μετακίνηση των Συναδέλφων ενώ θα έπρεπε να εφαρμοσθεί το αυτονόητο.

Μείωση 20% της δύναμης μέσα σε τρία χρόνια
Κατά την συνάντηση επίσης, αποτυπώθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων στο σκοπευτήριο Μαρκοπούλου Αττικής. Βάσει στατιστικών στοιχείων του Υπουργείου την τελευταία τριετία η υπάρχουσα δύναμη στην Αττική έχει μειωθεί περίπου κατά 20%, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι εναπομείναντες Συνάδελφοι επιφορτίζονται με επιπλέον έργο, ενώ παράλληλα οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις αυξάνονται.

Από την πλευρά του ο υποστράτηγος Ασημακόπουλος, δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να κάνει δεκτά τα περισσότερα από τα αιτήματα μεταθέσεων τόσο στην Δ.Α.Ν/Α.Α. όσο και στην Δ.Α.Α.Α., καθώς επίσης θα δώσει τις δέουσες εντολές έτσι ώστε τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται στην εκτέλεση των υπηρεσιών μεταξύ των Διευθύνσεων να διορθωθούν.

tipobet bets10