Πέμπτη, 28 Μάιος 2020

Ζάκυνθος: «Σαφάρι» για τους εμπρηστές από ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική

Τεράστια επιχείρηση έχει στήσει η πυροσβεστική υπηρεσία σε συνεργασία με την Ε.Λ.ΑΣ. προκειμένου να συλλάβουν τους εμπρηστές της Ζακύνθου. Οι Αρχές έχουν επιστρατεύσει ελικόπτερα και drones ώστε να εντοπίσουν τους υπόπτους.

Αναζητούνται δύο εμπρηστές που είχαν εντοπιστεί από πυροσβεστικό ελικόπτερο την προηγούμενη Κυριακή να προσπαθούν να βάλουν νέες φωτιές, ενώ έχει προσαχθεί ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής που ανακρίνεται για τυχόν συμμετοχή του σε εμπρησμούς.

Να σημειώσουμε, ότι από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως και σήμερα έχουν ξεσπάσει στη Ζάκυνθο περίπου 80 δασικές πυρκαγιές. Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο, ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο των αντεκδικήσεων ανάμεσα σε κατοίκους και γαιοκτήμονες του νησιού, για τη δημιουργία βοσκοτόπων ή οικοδομήσιμων εκτάσεων.

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η μεγάλη πυρκαγιά, το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου στις περιοχές της Αναφωνήτριας, Άνω Βολιμών και Μαριών που απειλούνταν κατοικημένες περιοχές και την ίδια στιγμή ξέσπασε νέα πυρκαγιά στην περιοχή Καμπί.

Και η δεύτερη όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά που είχε εξαπλωθεί γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στην περιοχή της Αναφωνήτριας, εκδηλώθηκαν τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.

Για την αποτροπή νέων εμπρησμών και τον εντοπισμό εμπρηστών ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί της Ζακύνθου.

tipobet bets10