Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2018

Ενίσχυση με τρία νέα σκάφη για το Λιμενικό Σώμα

Το Λιμενικό Σώμα πρόκειται να διαθέτει από το επόμενο καλοκαίρι στον εξοπλισμό του τρία ακόμη σκάφη, τα οποία θα παρέχουν υπηρεσία στο μεγαλύτερο μέρος των νησιών του Αιγαίου.

Σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στελέχη της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας συζήτησαν όλες τις λεπτομέρειες.

Τα συγκεκριμένα σκάφη τα οποία θα δραστηριοποιούνται σε όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και του Βορείου Αιγαίου, εκτός από τη στελέχωσή τους από λιμενικούς θα έχουν γιατρό και νοσηλευτή του ΕΚΑΒ, ενώ θα έχουν και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τη μεταφορά ενός ασθενούς που χρήζει περίθαλψης. Επίσης θα λαμβάνουν μέρος και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας των τριών σκαφών, έχει εξασφαλιστεί από το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας Κύπρου με 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η προκήρυξη για την προμήθεια των τριών σκαφών αναμένεται να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Χρ. Σ.