Κυριακή, 31 Μάιος 2020

«Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι με την εξουσία»- κείμενο αστυνομικου

Λάβαμε και δημοσιευουμε κείμενο αστυνομικου:

 

ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΊΑΣ
Αφορμή αυτού του κειμένου είναι ένας Ταξιαρχος διοικητής υπηρεσιας που σε πρώτο χρόνο δεν θα κατονομάσω προκειμένου να του δωθεί η ευκαιρία να προβληματιστεί.
Ο έχων την εξουσία θα πρέπει να είναι άτομο συγκροτημένο, δίκαιο και χωρίς αποθημενα.Δυστυχως όμως υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που είναι εξαρτημένοι με την εξουσία, κάνουν τα πάντα για να την κατακτήσουν και δυστηχούν όταν την χάσουν.
Είναι ενδιαφέρον το πώς ικανοποιούνται,οι εν λόγω άνθρωποι,όταν επιβάλλονται στους υφιστάμενους τους αφού πρώτα τους έχουν φέρει σε αδύναμη ψυχολογική κατάσταση.Επισης είναι φοβερός ο τρόπος που παθιάζονται όταν δεν μπορούν να επιβληθούν απόλυτα σε αυτούς που «αντιστέκονται». Άξιο ψυχολογικής διερεύνησης είναι το πώς πείθουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους ότι τους νοιάζει το καλό των υφιστάμενων τους και λειτουργούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον.
Στην πραγματικότητα όμως τους οδηγεί η δίψα τους για εξουσία,ενώ καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να κρύψουν την εξάρτηση τους απ’ αυτήν.
Νομίζω ότι τα άτομα αυτά φυλακίζονται σε αυτο τους το πάθος και ο τυχοδιωκτισμός τους,τους οδηγεί κάποια στιγμή σε κοινωνική απομόνωση.
Κλείνοντας θα φέρω ένα υποθετικό παράδειγμα,τι γίνεται σε μια Υπηρεσία όταν ο διοικητής αυτής είναι άτομο τέτοιο.
Από την ανάληψη των καθηκόντων δίνει εντολές που αποσκοπούν στην πειθαρχία και έλεγχο του προσωπικού. Αυτό βεβαίως είναι θεμιτό. ‘Ομως κάθε μέρα κατι καινούργιο θα σκαρφιστει να διατάξει με τρόπο απόλυτο και επιτακτικό.Οι εντολές αρχίζουν και γίνονται υπερβολικές και αγγίζουν τα όρια της παράνοιας.Ο απόλυτος έλεγχος και η απόλυτη πειθαρχία έχει πάρει πλέον τη θέση του οποίου αντικειμένου της υπηρεσίας.
Στο προσωπικό έρχεται η εσωστρέφεια διότι χωρίζεται σε ελεγχόμενους και ελεγκτές,το ηθικό καταρρακώνεται διότι όλοι νιώθουν ανεπαρκείς , προσβεβλημένοι με τα χέρια της διοίκησης να τους σφίγγουν το λαιμό.
Ο διοικητής νιώθει περήφανος διότι καυχιέται στους ανώτερους του ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στους κατώτερους του ότι σκέφτεται το καλό τους για αυτό άλλωστε τους έφτιαξε και ντουζιέρες στις τουαλέτες…
Στην πραγματικότητα όμως έχει πετύχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που οφείλει ένας διοικητής.Την διατήρηση σχέσεων καλής επικοινωνίας , συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού,την διατήρηση συνοχής της υπηρεσίας και την τόνωση ηθικού του προσωπικού ώστε να εκτελούν απερίσπαστοι το καθήκον τους.

tipobet bets10