Πέμπτη, 28 Μάιος 2020

Αναρχική «συσπείρωση», ολονύχτια επεισόδια και τραυματισμός αστυνομικού

«Επίδειξη δύναμης» από τους αντιεξουσιαστές, την βραδιά της απαγόρευσης της εκδήλωσης – συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ, στο «άβατο» των Εξαρχείων. Η εκδήλωση των αστυνομικών μπορεί να απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας, ωστόσο ο «πόλεμος» από μολότοφ και πέτρες καθώς και οι τραυματισμοί αστυνομικών δεν έλειψαν.

Μια ομάδα περίπου 30 ατόμων μπήκε στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και άρχισε να επιτίθεται με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον της αστυνομικής διμοιρίας που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Λίγη ώρα αργότερα επίθεση δέχτηκε και η διμοιρία των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί ένας στο πόδι και ένας στο χέρι και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν ότι τις προηγούμενες επτά ημέρες, που είχε εξαγγελθεί η εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ, δεν είχε εκδηλωθεί καμία επίθεση, «δείγμα» της προετοιμασίας που ενδεχομένως γινόταν για την «υποδοχή», όπως εκτιμούν.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι συνέπειες της κίνησης των ένστολων συνδικαλιστών, θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ανησυχούν για «δράσεις» εναντίον μεμονωμένων αστυνομικών και αύξησης της έντασης και σφοδρότητας επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Χρ. Σ.

tipobet bets10