Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2020

Στείλτε μας τα σχόλια ή τις καταγγελίες σας στο info@policepress.gr

Έρχονται διώξεις για ανώτερο αξιωματικό της ΕΛΑΣ;

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με αξιωματικό- ο οποίος πρόσφατα πήρε δυσμενή μετάθεση σε τμήμα- για τον οποίο υπάρχουν καταγγελίες για… ατασθαλίες με τα χρήματα που προορίζονταν για προστατευόμενους μάρτυρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο αρχηγείο του Σώματος έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένες αναφορές για «κρούσματα διαφθοράς στο σύστημα «προστασίας μαρτύρων».

Ειδικότερα φαίνεται πως η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει στα χέρια της μαρτυρίες για… περίεργες διαδρομές χρημάτων.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως ενδεχομένως μετά τις κρίσεις να έχουμε αποτελέσματα της έρευνες και διώξεις για τον αξιωματικό ο οποιος είχε μπει σε συγκεκριμένους- πολιτικούς και μη- κύκλους τη διετία 2017-2019.

Αναφορικά με το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων που υπάγεται στην Ασφάλεια Αττικής δημιουργήθηκε το 2006, έχει προσωπικό περίπου 50 ατόμων και σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. έχει ετησίως την ευθύνη επιτήρησης 40-55 ατόμων.

Στο προγραμμα για προστασία μαρτύρων έχουν ενταχθεί αρκετοί τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα τους είναι οι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», που εμφανίστηκαν ως πυλώνες του κατηγορητηρίου κατά πολιτικών προσώπων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

tipobet bets10