Κυριακή, 12 Ιούλιος 2020

Στείλτε μας τα σχόλια ή τις καταγγελίες σας στο info@policepress.gr

Ένας στους δέκα υπό την επήρεια αλκοόλ – Στοιχεία – σοκ της Τροχαίας

Τα αποτελέσματα των ελέγχων της Τροχαίας τα ξημερώματα της Κυριακής δείχνουν πως σχεδόν ένας στους δέκα οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η ανακοίνωση:

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής διενεργεί συνεχείς ελέγχους, (αλκοτέστ) για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

 

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι (αλκοτέστ) σε (1.549) οδηγούς, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν (138) παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

 

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (9%) των οδηγών που ελέχθησαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατανομή των παραβατών ανά φύλο και ηλικία, υπάρχουν στο συνημμένο πίνακα.

 

Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις «επικίνδυνες» παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

 

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

tipobet bets10