Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2020

Στείλτε μας τα σχόλια ή τις καταγγελίες σας στο info@policepress.gr

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία επιστρέφει στην Ελλάδα

Τη δυναμική επιστροφή της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι η Σύρος αποτελεί μόνο την αρχή σε μια σειρά ενεργειών που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε στην τελετή εγκαινίων των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, υπό τη νέα διεύθυνση του Ομίλου ΟΝΕΧ, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη στη Σύρο.

«Ήμουν υπουργός Ναυτιλίας την περίοδο 2011-2012. Τότε είχα επισκεφτεί τη Σύρο και το ναυπηγείο Σύρου ήταν σε μια πλήρη παρακμή. Το μόνο για το οποίο συζητάγαμε είναι αν θα βρίσκαμε καμία δουλειά από το Πολεμικό Ναυτικό, αν θα μπορούσαμε να περάσουμε καμιά τροπολογία στη Βουλή, για να μην προχωρήσουμε σε κατασχέσεις, πώς θα παρέμβουμε στη Δ.Ε.Η. για να μην κοπεί το ρεύμα. Αυτή ήταν η εικόνα του ναυπηγείου τότε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός συμπλήρωσε: «Ερχόμαστε σήμερα σε ένα ναυπηγείο που έχει έξι πλοία που φτιάχνονται ταυτόχρονα, που έχει 70 πλοία που περιμένουν να μπουν να πιάσουν σειρά. Συνέβη και το εξής αμίμητο, το οποίο είναι πρωτοφανές, εγώ το λέω τώρα και όχι μόνο ως υπουργός, αλλά αν θέλετε και ως επιχειρηματίας. Ήρθε στο γραφείο μου εφοπλιστής, ο οποίος μου ζήτησε ως ρουσφέτι -δεν κάνουμε ρουσφέτια ως γνωστόν, νόμιζε ότι κάνουμε-, να παρέμβω στον κύριο Ξενοκώστα να προηγηθεί το πλοίο του στη σειρά της ράδας, στην Σύρο, γιατί βιαζόταν. Αυτό δείχνει την καλή δουλειά που κάνετε».

Η αναφορά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον επενδυτή κ. Πάνο Ξενοκώστα, τους εργαζόμενους, τον υπουργό Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό, κ. Νίκο Παπαθανάση, τον αρχηγό ΓΕΝ, κ. Νίκο Τσούνη και τον Περιφερειάρχη για το αποτέλεσμα, ενώ σημείωσε ότι η επένδυση ξεκίνησε επί Πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και ολοκληρώθηκε επί Πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη και επί της καινούριας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Κάποια προβλήματα έλυσαν εκείνοι, κάποια προβλήματα λύσαμε εμείς. Το μείζον είναι ότι συναντηθήκαμε, ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η επένδυση και να προχωρήσουν τα ναυπηγεία Σύρου. Πρέπει να δίνουμε και το παράδειγμα ότι μπορούμε να έχουμε και συνέχεια και όχι μόνο καυγάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, τέλος, ότι η συμβολή του υπουργείου Εργασίας ήταν απολύτως απαραίτητη και κάλεσε τον υπουργό, κ. Γιάννη Βρούτση να κινηθεί με τον ίδιο τρόπο και σε άλλες περιπτώσεις στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

mononews.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

tipobet bets10