Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018

Πώς έφτασε η Ασφάλεια στην εξάρθρωση της νέας «εταιρείας δολοφόνων»

Μνήμες από την περιβόητη «εταιρεία δολοφόνων» των Χρήστου Παπαδόπουλου και Νικόλαου Πέππα, που σημάδεψε τα αστυνομικά χρονικά τη δεκαετία του ’80, ξυπνά μία ανάλογη υπόθεση που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται κατά την έρευνα της υπόθεσης δολοφονίας ζεύγους στο Περιστέρι στις αρχές Φεβρουαρίου. Οι δράστες του στυγερού εγκλήματος είχαν μπει στο διαμέρισμα της οικογένειας –αλβανικής καταγωγής- περί τις 02:00 τα ξημερώματα. Είχαν πυροβολήσει το ζευγάρι, με τη γυναίκα να πεθαίνει αμέσως, ενώ ο σύζυγός της έχασε τη μάχη για τη ζωή λίγες ημέρες αργότερα.

Από τη συστηματική έρευνα της Ασφάλειας Αττικής η άκρη του νήματος βρέθηκε και πρόκειται για ομάδα σκληρών κακοποιών, που είχε συστήσει «εταιρεία δολοφόνων» αναλαμβάνοντας συμβόλαια θανάτου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες ανέλαβαν να δολοφονήσουν τον άτυχο άνδρα καθώς είχε οικονομικές διαφορές με σπείρα διακίνησης ναρκωτικών. Η ίδια σπείρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., εμπλέκεται σε εκβιασμούς, ληστείες αλλά και εκτελέσεις ανθρώπων της νύχτας.

Οι συλληφθέντες κακοποιοί, Έλληνες και αλλοδαποί έχουν ομολογήσει δύο περιπτώσεις ενώ εξετάζονται και άλλες ύποπτες δολοφονίες. Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι για την εξάρθρωση της συμμορίας η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποίησε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους για τη συλλογή στοιχείων και το «δέσιμο» της υπόθεσης.