Πέμπτη, 28 Μάιος 2020

Εξερράγη βόμβα σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 22:38 το βράδυ της Τετάρτης σε υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank που βρίσκεται επί της οδού Σανταρόζα 7 στο κέντρο της Αθήνας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Λίγο νωρίτερα, περί τις 22:05, άγνωστος άνδρας είχε τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα zougla.gr και προειδοποίησε πως είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί 35 λεπτά αργότερα. Άμεσα ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και μέσα σε ελάχιστα λεπτά αποκλείστηκε από αστυνομικούς το τετράγωνο και διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που διαπίστωσε ότι στην είσοδο της τράπεζας υπήρχε μία τσάντα. Στο χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, σημειώθηκε η έκρηξη, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ζημιές στην τράπεζα και στα γύρω κτήρια. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, ενώ γίνεται έρευνα για υπολείμματα και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεθοδολογία ίδια με τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας, χωρίς να εκραγεί και για την οποία καμία ένοπλη ομάδα δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη.

tipobet bets10